Asociația Breasla Meșteșugarilor din Transilvania a luat ființă în anul 2005 la Centrul Educațional Teleki din Sovata, cu scopul de a reprezenta și promova artiștii populari si meșteșugarii din această regiune a țării. Obiectivul nostru principal este identificarea populației țintă și crearea unei baze de date cu toți meșteșugarii, artizanii și artiștii populari din județele transilvane, momentan numărul acestora ajungând la peste 700 de persoane, organizații profesionale și instituții de profil. Așteptăm înscrierea tuturor interesați în Catalogul Meșteșugarilor din Transilvania, indiferent de aparenența organizațională a acestora. Formularul de înscriere puteți accesa aici!
Ateliere Deschise - pe urmele meșteșugarilor este o hartă a tuturor atelierelor meșteșugărești care acceptă vizitatori, oferind prezentări ale meseriilor practicate sau chiar programe de inițiere pentru copii și adulți. Acest proiect are ca obiectiv principal introducerea sistematică a valorilor meșteșugărești în circuitul turismului rural. Înscrierile se pot face tot prin formualrul pentru Catalogul Meșteșugarilor.
În cei zece ani de activitate am inițiat o serie de proiecte și ne-am alăturat, implicat în altele, inițiate de partenerii noștri din țară sau de peste hotare. Organizăm târguri, festivaluri, mese rotunde. Suntem fondatori ai Federației Rețeaua Meșteșugarilor Rurali.
Recomandăm atât meșteșugarilor cât și organizațiilor de profil implicarea în două miscări internaționale:
- Ziua Artei și Meșteșugului European / European Artistic Crafts Days - Aprilie.
- Ziua Mondială a Artei și Meșteșugului / Wolrd Handicarfts Day - 10 Iunie.